Kde sa Black Widow pavúky žiť?

Čierni vdoví pavúky sú malé pavúkovce, ale sú jedným z najnebezpečnejších pavúkov na svete. Pavúky odvodzujú svoje meno z populárneho tvrdenia, že samica čiernej vdovy pavúka sa živí samcami pavúkov po párení. Čierni vdoví pavúky sa nachádzajú na každom kontinente okrem Antarktídy a žijú najmä v teplejších oblastiach.

popis

Čierna vdova pavúky sú populárne pre červené presýpacie hodiny pod ich brucha a sú typicky lesklé čierne alebo tmavo hnedej farby. Niektorí majú na svojom chrbte pár červených škvŕn, zatiaľ čo iní nemajú vôbec žiadne označenie. Mužský pavúk má rôzne červené alebo červené a biele znaky na hornej časti brucha, zatiaľ čo samica nemá žiadne jasné znaky. Čierny vdovec pavúk môže rásť až 0, 39 palca vo veľkosti, zatiaľ čo niektoré ženy merať asi 0, 51 palca v dĺžke tela.

Hrýsť

Produkujú nezvyčajne silný jed, ktorý spôsobuje stav známy ako latrodectizmus. Samice pavúkov majú veľké jedové žľazy a ich uhryznutie je obzvlášť škodlivé pre veľké zvieratá vrátane ľudí. Avšak, pavúky zriedka uhryznúť a uhryznutie sú zriedka fatálne. Zábery sa vyskytujú len vtedy, keď nemôžu uniknúť nebezpečenstvu. Symptómy uštipnutia zahŕňajú zvýšený krvný tlak, horúčku, nevoľnosť a potenie. Tieto príznaky môžu trvať 3 až 7 dní alebo pretrvávajú dlhšie ako jeden týždeň. Liek sa odporúča čo najskôr, aby sa zbavil obete bolesti.

habitat

Pavúky čiernej vdovy žijú hlavne v teplých oblastiach sveta. Nachádzajú sa v okrajových oblastiach s riedkou vegetáciou, dutými guľatinami a pne. Pavúky sú zriedka nájdené v interiéri, ale môžu vstúpiť do ľudských domov na predmety dovezené dovnútra. V interiéri, čierny vdovec pavúk preferuje neprehľadné oblasti, ako sú garáže, plazy priestoru a pivnice. Akonáhle sa usadia v týchto oblastiach, čierna vdova pavúky spin nepravidelné weby, ktoré sú hlavne postavené v noci a blízko úrovne zeme. Pavúky visia hore nohami na webe po dokončení.

Distribúcia a rozsah

Čierna vdova pavúky možno nájsť na všetkých kontinentoch okrem Antarktídy. V Severnej Amerike, čierna vdova pavúky možno nájsť v Spojených štátoch a Kanade. V USA sa nachádzajú vo všetkých štyroch juhozápadných púšťach (Veľká panva, Sonoran, Chihuahuan a Mojave). Možno ich nájsť aj na Floride av Texase. V Kanade sú dva druhy čiernych vdov. Západné chrbtové vdovy pavúky obývajú časť údolia Okanagan v Britskej Kolumbii až po Manitobu, kde sú obmedzené na južnú hranicu s USA. Severná čierna vdova pavúky sa bežne vyskytujú vo východnej a južnej Ontáriu. V Európe sa čierny vdovec nachádza hlavne v Stredozemnom mori, kým v Afrike sa pavúk nachádza na Kapverdskom ostrove av južnej Afrike.

kŕmenie

Čierny vdovec sa živí hlavne hmyzom, ako sú komáre, muchy, kobylky a chrobáky. Pavúk visí hlavne hore nohami v strede siete a čaká, kým sa hmyz nezasekne. Pred tým, ako sa hmyz môže zbaviť tkaniva, spider ponáhľa a vstrekuje ho jedom a zabalí ho do hodvábu. Pred kŕmením čierny vdový pavúk pulzuje tráviacu šťavu nad hmyzom, ktorý skvapalňuje, čo umožňuje kapilárne pôsobenie.